Wandelcoach Tiemen

Tiemen is een enthousiaste, geduldige man, die vanuit oprechte belangstelling met volle aandacht naar je luistert en met je meedenkt. 65 jaar oud, getrouwd en vader van een volwassen zoon en dochter. Geboren en opgegroeid in Assen. Na studies in Delft en Rotterdam is hij eind jaren 80 gaan werken op Schiphol en verhuisd naar Amersfoort. Tiemen: “Na 35 jaar heb ik op 1 maart 2021 mijn actieve loopbaan bij Schiphol Group beëindigd, om me verder te ontwikkelen als Wandelcoach”.

Naast diverse bestuursfuncties en eerdere ervaringen met onder andere yoga, aikido, tai-chi, mindfulness, roeicoaching, mentoring en het aansturen van project- en ontwikkel teams, heeft hij in maart 2019 de post-HBO opleiding Professional Coaching afgerond. Tiemen: “Daarna ben ik me gaan verdiepen met vervolgopleidingen,  zoals Voice Dialogue, Mindfulrun, Mindfulness voor Coaches, Rouwbegeleiding, NLP (Practitioner en Master) en Wandelcoaching. Ik merkte dat  Wandelcoaching écht mijn ding is en heb daar ook specifieke toepassingen in gevolgd als Wandelcoaching bij Stress en Burnout en Wandelcoaching bij Tegenwind”. Afgelopen jaar is het door Tiemen ontwikkelde wandelcoach traject met groot succes en enthousiasme door 15 mensen gevolgd, waarmee hij inmiddels ruim 75 coachwandelingen gemaakt heeft.  

Terugkijkend loopt het stimuleren van ontwikkeling van zowel mensen als organisaties en voorzieningen als een rode draad door alle rollen heen die hij in de loop der jaren zowel privé als zakelijk heeft mogen vervullen. Tiemen: “Ik weet inmiddels waar mijn passie ligt: andere mensen inspireren en motiveren om zichzelf te ontwikkelen. Zich meer bewust te laten worden van de situatie waarin ze zich bevinden en van de invloed die ze zelf hebben op hoe daar zo goed mogelijk mee om te gaan. Hoe te dealen met je belemmeringen? Hoe je talenten beter te benutten? En hoe jezelf te ontwikkelen in de richting die van nature in je zit en waar je écht gelukkig van wordt?” Dat is hij inmiddels al wandelend gaan doen vanuit zijn eigen coach praktijk onder de naam TdLcoaching

Voor meer informatie over Tiemens werkervaring en opleidingen zie: linkedin.com/in/tiemen-de-lange-2743745b

Tiemen